Košarkarji Olimpije so po desetletju spet napolnili dvorano Stožiče. V Ljubljano se je vrnila košarkarska evforija, kakšrna je bila že pred desetletji. Košarka ima v Ljubljani dolgo tradicijo, navdušenje je skozi leta nihalo, skladno z vzopi in padci kluba. V posnetku ponujamo pregled zgodovine kluba.

Pogled v Olimpijino zgodovino

Košarkarji Olimpije so po desetletju spet napolnili dvorano Stožice. Vstopnice za večerno tekmo četrtfinala evropskega pokala so bile razprodane že pred dvema dnevoma, kar 6000 pa so jih prodali že prvi dan prodaje prejšnji četrtek. V Ljubljano se je vrnila košarkarska evforija, kakršna je že bila pred desetletji. Košarka ima v Ljubljani dolgo tradicijo, navdušenje pa je skozi leta seveda nihalo, skladno z vzponi in padci kluba. 

Košarkarska Olimpija je bila ustanovljena takoj po drugi svetovni vojni, leta 1946, v okviru študentskega društva Svoboda in bila dolga leta akademski klub. Pozneje se je Svoboda preimenovala v Enotnost, nato v akademski športni klub AŠK Olimpija.

Zadnjih dvanajst let Olimpija nastopa v Stožicah. V prvi sezoni je nova športna pridobitev dajala navdih radovednim gledalcem, ki so prišli občudovat dvorano, in tudi košarkarjem, ki so pod vodstvom trenerja Jureta Zdovca premagovali velikane evropske košarke in serijsko razprodali po 12.500 sedežev. Od takrat pa do danes košarkarji Olimpije enajst let niso razprodali dvorane.

Franci Pavšer