Še zadnje letošnje ime tedna je postal Dragan Babuder, učitelj in mentor dijakom programa Tehnik zdravstvene nege, ki deluje v sklopu postojnske Srednje gozdarske in lesarske šole. Kot številni njihovi vrstniki po Sloveniji so že ob prvih izbruhih Covida-19 prostovoljno pomagali v okoliških domovih starejših občanov, letos pa pomagajo v Bolnišnici Sežana.

Ime tedna je Dragan Babuder, učitelj in mentor dijakom programa Tehnik zdravstvene nege. Z dijaki so že ob prvih izbruhih covida-19 prostovoljno pomagali v domovih starejših občanov, letos pa pomagajo v Bolnišnici Sežana

Še zadnje letošnje ime tedna je postal Dragan Babuder, učitelj in mentor dijakom programa Tehnik zdravstvene nege, ki deluje v sklopu postojnske Srednje gozdarske in lesarske šole. Kot številni njihovi vrstniki po Sloveniji so že ob prvih izbruhih covida-19 prostovoljno pomagali v okoliških domovih starejših občanov, letos pa pomagajo v Bolnišnici Sežana. Pred začetkom akcije so se pogovorili z dijaki, ki so bili takoj pripravljeni pomagati. Tudi starši so podprli idejo, ob strani jim je stalo tudi vodstvo šole. "Po dolgoletni praksi v zdravstveni negi sem bil pripravljen na to, kaj nas čaka, čeprav sem bil potem presenečen nad razsežnostjo akcije," pove. "Kar meni prinaša notranje zadovoljstvo, je to, da so dijaki ponosni nase in drug na drugega, da delajo lepo stvar, ki jih bo kot generacijo povezala za vse večne čase."

"Kot učitelj izobraževalnega sistema in programa ne morem spreminjati, vsekakor pa so mi izkušnje odprle številna področja, pri katerih bo še treba delati, ker ne glede na vse bodo takšne razmere trajale še nekaj časa, delno bo spremenila tudi zdravstveni sistem." 

Glasujte za Ime tedna

Rezultati

Kandidata sta bila še:

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel