Petkova centrifuga

Naši in vaši, vsegliharji in aktivisti

Tako kot blato je živa materija tudi korupcija, ki spreminja agregatna stanja za vsako ceno ter zastruplja družbo, kot blato zastruplja podtalnico.

Od lepljenke, davkov, komunalnega blata in korupcije, do naših in vaših, vsegliharjev in aktivistov. Z zaključkom v solidarnosti.

Solidarnosti moramo vrniti vso težo besede, ki si jo zasluži, saj je zaradi nezaslišane politizacije povsem razvrednotena. Solidarnost moramo nujno začeti živeti, tako individualno predvsem pa institucionalno. In jo prenehati vlačiti po ustih, z njo žugati in opletati po volilnih programih. Solidarnost pomeni neizogibanje plačevanja davkov, solidarnost pomeni večno nezadovoljstvo s stopnjo tveganja revščine, če je večja kot 0, solidarnost pomeni sposobnost dialoga in ne dveh monologov, vpijočih drug na drugega, kakor pravi Jernej Šček. Solidarnost pomeni človeška veriga pameti, ki so jo za selitev knjig sklenili v Mariboru, kar je bilo dejansko najlepše darilo ob prazniku mesta. In solidarnost je neusmiljen boj za vsako ceno proti podnebnim spremembam.