Nik Erik Neubauer je dokumentarni fotograf, ki je letos končal magistrski študij fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Je prejemnik priznanj številnih mednarodnih natečajev, med drugim Brussels Street Photography Festival, Balkan Photo Awards in Rovinj Photodays. Izbran je bil tudi za t. i. masterclass dokumentarne fotografije agencije Noor in VII. V galeriji Fotografija je na ogled njegova razstava z naslovom Ko greš na jug, vedno jokaš dvakrat. Gre za večletni projekt, ki predstavlja izkušnjo življenja v južni Italiji.

Dokumentarni fotograf Nik Erik Neubauer v svojih delih združuje umetnost in šport

Nik Erik Neubauer je dokumentarni fotograf, ki je letos končal magistrski študij fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Je prejemnik priznanj številnih mednarodnih natečajev, med drugim Brussels Street Photography Festival, Balkan Photo Awards in Rovinj Photodays. Izbran je bil tudi za t. i. masterclass dokumentarne fotografije agencije Noor in VII. V Galeriji Fotografija je na ogled njegova razstava z naslovom Ko greš na jug, vedno jokaš dvakrat. Gre za večletni projekt, ki predstavlja njegovo izkušnjo življenja v južni Italiji.

Ob razstavi je izšla tudi knjiga fotografij s kratkimi besedili in haiku poezijo. "Gre za osebni dnevnik, neke vrste poklon ljudem mesta Bari v južni Italiji, kjer sem preživel enega najlepših obdobij svojega življenja."

"Citat 'ko greš na jug, vedno jokaš dvakrat' je zelo pripoveden v smislu, da ko nekam prideš, tam padeš v kaos in ti je grozno, ko odhajaš. Ko se ravno navadiš na ta kaos in ki ga tako vzljubiš, moraš oditi."

 

Nina Zagoričnik