Ime tedna

Ime tedna je Simon Kulčar

Reševalec iz vode, ki je na Soboškem jezeru preprečil skorajšnjo tragedijo. Ker so precenili globino vode je opazil, da ima štiričlanska družina težave pri obvladovanju kopalnih sposobnosti, nemudoma ukrepal in jih rešil

simon kulcar
Simon Kulčar
foto: Svet na Kanalu A

Ime tedna je Simon Kulčar, reševalec iz vode, ki je na Soboškem jezeru preprečil skorajšnjo tragedijo. Ker so precenili globino vode je opazil, da ima štiričlanska družina težave pri obvladovanju kopalnih sposobnosti, nemudoma ukrepal in jih rešil pred utopitvijo.

Kandidata sta še bila:

Mako Sajko, filmski režiser in scenarist, ki ga poznamo po kratkih in dokumentarnih filmih s socialnimi temami. Za izjemen opus je prejel priznanje društva slovenskih režiserjev, nagrado Franceta Štiglica za življenjsko delo na področju filmske in televizijske režije.

Alma R. Selimović, v. d. direktorice Bunkerja in soselektorica mednarodnega festivala sodobne odrske umetnosti Mladi levi. S 24. izvedbo različnih dogodkov raznovrstnih umetniških vsebin je z ekipo dokazala, da je oder še vedno relevanten javni prostor.

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).