Ime tedna

Letošnje poletje je kot glasbeni preporod

Ime tedna je postal Domen Bohte, programski vodja mednarodne glasbene delavnice in festivala Jazzinty

Domen Bohte
Domen Bohte
foto: Glasbena šola B.A.S.E.

Ime tedna je postal Domen Bohte, programski vodja mednarodne glasbene delavnice in festivala Jazzinty, enega od največjih glasbeno izobraževalnih jazz dogodkov v JV Evropi, ki na različna prizorišča Novega mesta že 20 let prinaša kreativno energijo in izjemno vzdušje. Ohranja upanje, "da se jeseni obiskovalci predramijo in pridejo na koncerte."

"Tudi sam sem glasbenik. Čez leto smo imeli veliko časa, ker nismo imeli koncertov, a pri večini ni prišlo do kreativne energije, ki bi jo pričakovali. Ni bilo zunanje motivacije. Ni bilo prostora za kulturo. Letošnje poletje je glasbenikom pomenilo preporod." 

KANDIDATA STA BILA ŠE:

Marija Zidarrežiserka, ki je na festivalu dokumentarnih in kratkih filmov Dokufest v Prizrenu za dokumentarni prvenec Odpuščanje, zgodbo o krvnem maščevanju v albanskem visokogorju, prejela nagrado za najboljši dokumentarni film. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)  

Luka Horjak, študent ljubljanske Fakultete za matematiko in fiziko, ki je na mednarodnem tekmovanju študentov matematike, to je letos potekalo na različnih lokacijah po svetu, med 587 tekmovalci zasedel odlično 32. mesto in si prislužil prvo nagrado. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Rezultati

Loading ... Loading ...

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).