Notice

Netbuse - Heavy

Spretno krmari med elektronsko in pop glasbo

netbuse
foto: Osebni arhiv

Pod umetniškim imenom Netbuse deluje 19-letni Vitan Laharnar iz Ljubljane, ki ustvarja elektronsko in pop glasbo. Rad snema razne instrumente, ko je bil mlajši je igral čelo.

"Čelo sem igral šest let potem pa izgubil motivacijo, saj sem moral igrati kar so želeli drugi in ne kar bi želel sam. Nato sem začel igrati kitaro, a do končnega izdelka oziroma ustvarjene skladbe sem prišel šele, ko sem odkril programe za ustvarjanje elektronske glasbe. Ko sem 2019 ustvarjal house glasbo, sem vokale snel iz interneta, vendar sem hitro ugotovil, da to ni dovolj moje. Potem sem nekaj časa ustvarjal glasbo brez vokala, a kmalu se je to spremenilo."

Prek prijatelja je dobil kontakt z angleškim vokalistom Georgom Gleesonom, ki je tudi napisal besedilo za skladbo Heavy: "Govori o tem, kako ni najlepše delal s svojo partnerko, a je ta kljub temu ostala ob njem, za kar je izredno hvaležen in napak ne bo več ponovil."

"Po vsej verjetnosti bom z Georgom Gleesonom še sodeloval, seveda pa bi si želel sodelovati tudi s kakšnim domačim glasbenikom, saj je ustvarjanje v studiu živo nekaj čisto drugega, a besedilo bi po vsej verjetnosti ostalo v angleščini, saj ta bolj ustreza glasbi, ki jo ustvarjam."

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih