V Mariboru se bo začel festival Platforma sodobnega plesa, ki že 15. leto zapored sooblikuje slovenski in mednarodni prostor sodobne umetnosti in sodobnega plesa. Letošnji mednarodni festival odpira temo, ki je v teh časih zelo aktualna: Sobivanje.
V Čedadu poteka že 30. Mittelfest. Eredi - dediči / dedinje je tema jubilejnega festival gledališča, plesa in glasbe, ki bo do 5. septembra obiskovalcem na ogled ponudil 31 umetniških projektov: Letos sodelujejo ustvarjalci iz 13-tih držav, med njimi so tradicionalno tudi Slovenci.

Eredi & Sobivanje

V Čedadu poteka že 30. Mittelfest. Eredi - dediči / dedinje je tema jubilejnega festivala gledališča, plesa in glasbe, ki bo do 5. septembra obiskovalcem na ogled ponudil 31 umetniških projektov: Letos sodelujejo ustvarjalci iz 13-tih držav, med njimi so tradicionalno tudi Slovenci. S predstavo Moj mož  se bo danes (31. 8.) predstavila tudi SNG Drama Ljubljana.

V Mariboru bo na odru Lutkovnega gledališča nocoj ob 19-ih plesno-lutkovna predstava z naslovom Po zabavi španskega režiserja in koreografa Thomasa Noona. Z njo v lutkovnem gledališču končujejo letošnji Poletni lutkovni pristan in predajajo oder festivalu Platforma. 15. festival sodobnega plesa odpira temo, ki je v teh časih zelo aktualna: Sobivanje. Do nedelje bo občinstvu ponudil 9 predstav priznanih domačih in tujih ustvarjalcev in pogovore z njimi.

Jolanda Fele