Dopisnica Petra Kos Gnamuš o avstrijskih pravilih v novem šolskem letu, odzivih glede gradnje drugega bloka krške nuklearke in o kritični javnosti zaradi izgona beguncev-

V 18. vzporedniku se pogovarjamo o aktualnih temah v naši severni sosedi. Kriza v Afganistanu odmeva tudi v Avstriji, a sprašujejo se predvsem o tem, koliko prebežnikov bodo sprejeli in kako bi preprečili ponovno odprtje balkanske migrantske poti. Z našo dunajsko dopisico Petro Kos Gnamuš razmišljamo tudi o ostrih odzivih na napoved gradnje drugega bloka nuklearke, pravilih za delovanje šol v novem šolskem letu, Avstrijci želijo predvsem mlade spodbuditi k cepljenju. V pogovoru pa tudi o predlogu za uvedbo pravila “C” za nekatere dejavnosti in odnosu mladih Korošcev do cepljenja.

"Politika ima vso podporo avstrijske javnosti, ko izraža velike pomisleke glede gradnje NEK2. Moti jih protipotresna varnost. Avstrijci tudi nimajo jedrske elektrarne. Pripravljeni so pomagati Sloveniji, da bi več izkoriščali obnovljive vire energije."

Maruša Kerec