Danes je zadnji dan Festivala Lent v Mariboru. Z mozaikom spominov iz vročega torkovega popoldneva, vas Tamara Zupanič Čučnik in Irena Kodrič Cizerl odpeljeta na Glavni trg: na festival uličnega gledališča Ana Desetnica, Art Kamp v Mestnem parku in na Folkart, mednarodni folklorni festival.

Končuje se 29. Festival Lent

Danes je v Mariboru zadnji dan 29. Festivala Lent, ki združuje kar štiri festivale. Med drugimi tudi festival Folkart, ki je eden izmed najprepoznavnejših in najpomembnješih evropskih ter svetovnih folklornih festivalov. Utrip mariborskih ulic smo ujeli v mozaik spominov iz torkovega vročega popoldneva.

"Bile so skupine iz držav, za katere prej mogoče nismo niti slišali: Burjatija, Kabardino-Balkarija, Kalmikija. To so države Ruske federacije, ki mejijo na Mongolijo, posebna ljudstva, ki imajo posebno kulturo. Folkart je združeval ljudstva sveta v Mariboru in jih še bo. Upamo, da se bodo časi spremenili in da bomo v Mariboru spet lahko gledali eksotiko, ki jo imamo vsi tako radi." – Alenka Klemenčič, producentka Folkarta

Program festivala še vabi. Okoli 11.00 je na Glavnem trgu napovedan nastop folklornih skupin v okviru Folkarta, ves dan bo živahno v programskem sklopu Muzika na cesti!, od poznega jutra so na voljo delavnice in druge zabavne prireditve za otroke v Art Kampu v Mestnem parku, zvečer ob 20.00 pa je v Unionski dvorani napovedan slavnostni zaključek Folkarta.

Reportažo je poleg Irene Kodrič Cizerl pripravila še Tamara Zupanič Čučnik.

Irena Kodrič Cizerl