Nasilje v Izraelu in Palestini se nadaljuje, diplomati in mednarodna skupnost pozivajo obe strani k prekinitvi ognja, v ozadju in pogosto spregledana pa ostajajo življenja Palestincev na Zahodnem bregu in v Gazi. Z Ano Tasič, ki je kot prostovoljka delovala v palestinskih begunskih taboriščih, se pogovarjamo o žrtvah enega najdlje trajajočih konfliktov, o njenem pogledu na poročanje zahodnih medijev in odzivih na spopade v zadnjih tednih.

Z Ano Tasič o žrtvah enega najdlje trajajočih konfliktov, o njenem pogledu na poročanje zahodnih medijev in odzivih na spopade v zadnjih tednih

Nasilje v Izraelu in Palestini se nadaljuje, diplomati in mednarodna skupnost pozivajo obe strani k prekinitvi ognja, v ozadju in pogosto spregledana pa ostajajo življenja Palestincev na Zahodnem bregu in v Gazi. Ana Tasič je diplomantka mednarodnih odnosov in magistra človekovih pravic ter članica Gibanja za pravice Palestincev, ki je kot prostovoljka delovala v palestinskih begunskih taboriščih.

"Sporočilo mojih prijateljev iz Palestine je, naj raziskujemo vse smeri, naj opazujemo, kaj se dogaja, naj ugotavljamo, kaj je res in naj širimo zavedanje o njihovem boju za svobodo."

Mitja Peček