Ime tedna

Vsak mora imeti nekoga, ki verjame vanj

Ime tedna je Anita Ogulin, dolgoletna prostovoljka in predsednica ZPM LJ Moste - Polje

Anita Ogulin, MMC
foto: MMC, RTV Slovenija

Ime tedna je postala Anita Ogulin, dolgoletna prostovoljka in predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, kjer skrbijo za številne programe in projekte za celostno pomoč otrokom in družinam iz vse Slovenije. Njihov najprepoznavnejši program Botrstvo v Sloveniji je do zdaj pomagal že skoraj 11.000 otrokom. Ob deseti obletnici delovanja so pripravili tudi razstavo o zgodbah otrok, ki jim je program Botrstvo ob pomoči botrov in donatorjev že pomagal do boljše prihodnosti, in o zgodbah, ki še čakajo na tako priložnost.

"Pomembno je, da pristopimo k vsakemu otroku in da ima vsak nekoga, ki verjame vanj, ki mu pomaga, ki ga podpira. Ne gre samo za finančno podporo, ampak tudi za to, da če v nekoga verjameš, se njegova vera vase uresniči."

Dodaja, da si ob začetku projekta niso predstavljali, da bo Botrstvo postalo socialni korektiv družbe in da otroci brez takšne podpore ne bodo zmogli več.

"Delamo to, kar bi morala država. In še naprej bomo. A verjamem, da bo prišel trenutek, ko bodo tudi na državni ravni spoznali, da ni prihodnosti brez otrok, brez mladine in brez razumevanja, kaj potrebujemo vsi državljani."

Kandidatki sta bili še:

Martina Peštaj, urednica Otroškega in mladinskega programa na Televiziji Slovenija, kjer je že od leta 1981 vsako nedeljo zjutraj za otroke na sporedu Živ žav. S kakovostnim izborom risank v legendarni oddaji tako generacije otrok zabavajo in izobražujejo že 40 let. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)

Nataša Matjašec Rošker, igralka, ki je za uprizoritev v predstavi Immaculata prejela nagrado Adelaide Ristori za najboljšo igralko festivala Mittelfest 2020. Priznanje za zasluge pri promociji kulture in pomena žensk v družbi podeljujejo pri Soroptimist International, Humanitarni Soroptimist klub iz Čedada v Italiji. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)

Rezultati

Loading ... Loading ...

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).