Mednarodni olimpijski komite je letos aprila sporočil, da pripraviljajo pet e-športnih prireditev v sklopu Olimpijskih iger v Tokiu. Zadnje večje prvenstvo v igranju videoigre Fortnite je sicer potekalo na razprodanem teniškem stadionu v New Yorku leta 2019. So e-športi primerni za velika tekmovanja v živo in kdaj bi lahko postali del olimpijskih iger? Kakšna je digitalna prezenca športnih panog? Kako uspešni so klubi in športni zvezdniki pri nagovarjanju navijačev prek spleta? Slavko Jerič priporoča televizijsko serijo Mare of Easttown in valovske Zvočne dnevnike.

Bi lahko videoigre postale del olimpijskih iger, spletna navzočnost klubov in športnikov in Zvočni dnevnik: Slavko Jerič, novinar, ljubitelj športa in številk

  • Mednarodni olimpijski komite je letos aprila sporočil, da pripravljajo pet e-športnih prireditev v sklopu olimpijskih iger v Tokiu. Zadnje večje prvenstvo v igranju videoigre Fortnite je sicer potekalo na razprodanem teniškem stadionu v New Yorku leta 2019. So e-športi primerni za velika tekmovanja v živo in kdaj bi lahko postali del olimpijskih iger?
  • Kakšna je digitalna navzočnost športnih panog? Kako uspešni so klubi in športni zvezdniki pri nagovarjanju navijačev prek spleta?
  • Slavko Jerič priporoča televizijsko serijo Mare of Easttown in valovske Zvočne dnevnike.

Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Zapiski:

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Dosegljiva sva tudi na naslovu: odbita@rtvslo.si

Anže Tomić, Maruša Kerec