Jan Barič je 27-letnik, ki ima rad les. Pod svojo znamko JB design & architecture že nekaj let uspešno skicira, brusi, pili in oblikuje svoje umetnine - najprej zase, nato pa še za vse ostale. Svoje izdelke uspešno pošilja po vsem svetu, za svojega ga je vzela tudi Michelangelova fundacija iz Ženeve. A vse se je zares začelo, ko je bil še majhen, radoveden in je namesto na kolo dedku sledil v delavnico.

Začel je kot otrok v dedkovi delavnici, danes svoje izdelke pošilja po vsem svetu

Jan Barič je 27-letni umetnik, ki ima rad les. Pod svojo znamko JB design & architecture že nekaj let uspešno skicira, brusi, pili in oblikuje svoje umetnine – najprej zase, nato pa še za vse preostale. Svoje izdelke uspešno pošilja po vsem svetu, za svojega ga je vzela tudi Michelangelova fundacija iz Ženeve, mednarodna neprofitna organizacija, ki želi okrepiti mednarodno mrežo umetnikov, in povečati prepoznavnost ter vrednost ročnih del in obrti po vsem svetu. Jan želi s svojo predanostjo do ustvarjanja svet opomniti na pomembnost tega, da s svojimi rokami ustvariš nekaj unikatnega. Najpomembneje od vsega pa je, pravi, da pri tem uživaš. 

"Družba gre v drugo smer, a s tem se pojavljajo tudi ljudje, ki cenijo ročno delo in tradicionalno obrt. Mislim, da je to odgovor na nizkocenovno, velikoserijsko produkcijo pohištva. Da mogoče stol ni samo stol, ampak je stol ideja, umetniški izdelek."

 

Katja Stojnič