Koronavirus

Glavni motiv cepljenja je poletje

Dr. Mojca Matičič, infektologinja in vodja klicnega centra za informacije o koronavirusu, o pomislekih pred cepljenjem in dejstvu, kdaj bomo lahko odvrgli maske

Mojca Matičič
dr. Mojca Matičič
foto: osebni arhiv

April je bil za sodelavce klicnega centra za informacije o koronavirusu deloven, dnevno so povprečno prejeli 1200 vprašanj. Dr. Mojca Matičič pojasni, da so glede cepljenja vprašanja zelo različna, ampak v skladu z aktualnim dogajanjem v strokovnih krogih. "Spreminja se motiv cepljenja, glavna motiva sta trenutno poletje in potovanje. Tisti, ki kličejo, bi bili radi cepljeni čim prej."

"Dokler virus kroži v populaciji, tudi cepivo ni tako učinkovito, da bi lahko odpravili vse ukrepe. Ko bo delež cepljenih več kot 70- in 80-odstoten, bomo lahko odvrgli maske. Poletje je pred vrati, naj bi bilo sproščeno, prijetno in z lepimi doživetji. Cepimo se ne samo zase, ampak tudi za druge. Vsi, ki imate pomisleke o cepljenju, klicni center je tukaj, tu smo, da z vami predebatiramo pomisleke."

Vladni klicni center za informacije o koronavirusu lahko pokličete na brezplačno telefonsko ševilko 080 14 04. Dosegljivi so vsak dan med 8.00 in 16.00.