Pred pragom so prvomajske počitnice, kaj pa potovanja? Na vprašanja poslušalcev je odgovarjal Andrej Šter, vodja konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve.

Pred pragom so počitnice, kaj pa potovanja? Na vprašanja je odgovarjal Andrej Šter, vodja konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve

Včeraj je vlada odločala o nekaterih spremembah ukrepov, tudi pri vstopu v državo. Kdor prihaja v Slovenijo iz države na "rdečem seznamu", bo moral v karanteno, razen če bo imel dokazilo o negativnem izvidu PCR-testa, ki ni starejši od 48 ur in je bil opravljen v Evropski uniji ali schengenskem območju, Združenem kraljestvu ali ZDA; imel dokazilo o pozitivnem rezultatu PCR-testa, starejšem od 10, a ne starejšem od 6 mesecev, ali pa potrdilo zdravnika, da je posameznik prebolel covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. Velja tudi dokazilo o cepljenju proti covidu-19 z določenimi cepivi in je od cepljenja minilo ustrezno obdobje.

Ta cepiva so poleg Pfizerja/BioNTecha še Moderne, AstraZenece, Johnson & Johnson in ruskega Sputnika, v Slovenijo bo mogoče vstopiti tudi, če so bili ljudje cepljeni s cepivi indijskega proizvajalca Serum Institute/AstraZeneca ter kitajskih Sinovac Biontech in Sinopharm.

⁉️ Pred pragom so počitnice, kaj pa potovanja? Kam in kako bomo potovali med prvomajskimi prazniki? Katera vprašanja si...

Posted by Val 202 on Monday, 19 April 2021

Aleš Smrekar