Ime tedna je Stane Rožman, predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško in prejemnik priznanja Združenja Manager za življenjsko delo na področju managementa 2020. V dobrih 32 letih je nuklearko popeljal med deset najbolje ocenjenih jedrskih elektrarn v Evropi.

Ime tedna je Stane Rožman, predsednik uprave NEK in prejemnik priznanja Združenja Manager za življenjsko delo na področju managementa 2020

Stane Rožman je v dobrih 32 letih je nuklearko popeljal med deset najbolje ocenjenih jedrskih elektrarn v Evropi. Pravi, da mu v času vodenja Nuklearne elektrarne Krško niti en dan ni bilo dolgčas, saj je jedrska energija tako kompleksna in raznolika, da dogajanj in izzivov ni nikoli zmanjkalo in jih še vedno ne zmanjkuje: "Izzivi so vedno drugačni in vedno so novi."

"Mislim, da javnost potrebuje transparentnost dela, odprtost naših vrat. Trudimo se, da to vseskozi zagotavljamo. Ne skrbi me podpora javnosti, samo mi se moremo potruditi, da javnosti postrežemo z vsemi argumenti, ki štejejo."

Rožman poudarja, da ne smemo jedrske elektrarne samo skozi prizmo, kaj je on in koliko časa je že tam, ampak predvsem skozi tim mlajših sodelavcev, ki odlično sledijo trendom in razvoju: "Ni strahu, da ne bi šli korak s časom še naprej."

"Vsaka industrija bi morala biti orientirana ne samo na profitnost dejavnosti, ampak tudi na širšo skupnost, na sodelovanje z okoljem. Predvsem na sodelovanje z lokalnimi skupnostmi." 

Kandidata sta bila še:

Glasuj za Ime tedna

Rezultati

  • Marko Anderluh z ljubljanske fakultete za farmacijo in vodja mednarodne skupine raziskovalcev, ki so razvili in z inovativnim delom molekule dokazali mehanizem novih bakterijskih zaviralcev ter tako pripomogli k razvoju učinkovitejših protimikrobnih zdravil. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)
  • Boris Hajdinjak, direktor Sinagoge Maribor in izjemen poznavalec holokavsta, ki želi žrtvam nacizma vrniti imena in obraze, tudi z razstavo "Tu se je smrt utrudila do smrti...": Slovenske žrtve Auschwitza. Z njo je opozoril na grozote 2300 ljudi iz Slovenije, ki so jih odpeljali v to taborišče. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)

Za poslani SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, so zbrane tukaj. Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja. Ime tedna postane kandidat z najvišjim seštevkom glasov poslušalcev v eter, s SMS-i in deležem glasov na spletni strani (največ 10).

Rok Kužel