Matea Benedetti je modna oblikovalka, kostumografka, ki z uporabo inovativnih materialov, kot so ananasovo in jabolčno usnje ali svila iz lesa, v modi odkriva nove dimenzije in opozarja na nujnost trajnostnega razmisleka

"Čas epidemije jemljem samo kot eno obdobje in kot vsako, bo tudi to minilo. Je pa res, da se sedaj zavedamo, koliko stvari preveč imamo, kako pomembni so nam ljudje, ki so nam blizu in se soočili s spoznanjem, kako nestrpna družba smo."

Epidemija je modo upočasnila, se bomo v prihodnje drugače obnašali? Oblačila Matee Benedetti govorijo v imenu živali, saj ogrožene vrste, kot so papige in hobotnice, z unikatnimi digitalnimi potiski domujejo na njenih kreacijah. Za svoje oblikovanje in uporabo inovativnih materialov ter celovit pristop k modi je prejela mnogo nagrad doma in v tujini, njena obleka je bila predstavljena tudi na gala dogodku Red Carpet Green Dress pred Oskarji v Los Angelesu. Z nogometnim vratarjem Janom Oblakom pa je združila moči pri seriji izdelkov z ekološko in dobrodelno noto.

“Vsaka kolekcija je posvečena eni ogroženi živalski vrsti. In to zato, da dam na neverbalni način tem živalim besedo, skozi oblačila želim govoriti o njih in njihovih čustvih.”

Nataša Zanuttini