Liki

Iz Ljutomera je v Bruselj pripeljala slovenske knjige in odprla bralni kotiček

Tina Čeh je glasbenica, ki živi in dela v Bruslju. V Kulturnem kreativnem kotičku je postavila polico s s knjigami, ki je prerasla v bralni kotiček. Na izposojo je zdaj na voljo 400 knjig

DSC06080
foto: Tina Čeh

Tina Čeh je glasbenica, ki od leta 2012 živi v prestolnici Belgije. Študirala je na Kraljevem konservatoriju v Bruslju, zdaj poučuje violino in klavir. Nedavno je odprla Bralni kotiček v Belgiji in obiskovalcem omogočila izposojo knjig v slovenščini. Odziv jo je pozitivno presenetil.

"Prinesla sem svoje knjige, od staršev, sosedov in prijateljev iz Ljutomera. O tem sem govorila in naenkrat so knjige začele deževati z vseh strani. Izsposojajo si jih Slovenci, predvsem otroške knjige, saj imamo v sebi to željo po ohranjanju kulturne dediščine tudi v na primer mešanih družinah. Zanimivo, ljudje si izposojajo tudi knjige, ki jih spominjajo na odraščanje v Sloveniji." 

Glasbenica trenutno bere Povest o dobrih ljudeh, Miška Kranjca. "Hecno mi je o tem brati tukaj v Belgiji. Opisuje Muro in prekmurske ravnice, na drugi strani Mure, kjer sem jaz odraščala."

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih