Šport 202

Finale rokometne lige prvakov je vse bližje

Enajsti sklepni turnir rokometne lige prvakov je s konca pomladi na zadnje dni koledarskega leta odpihnila korona

rokomet dunaj
dav
foto: Jože Pepevnik

Izločilnih bojev ni bilo, salomonsko so se v vodstvu tekmovanja odločili, da bodo v Kölnu igrali najboljši v rednem delu prejšnje sezone – Barcelona, Paris-Saint Germain, Kiel in Veszprem. Niti približno to ne bo takšen športni praznik kot v prvih desetih letih, čeprav velja podobno zanimanje zanj med televizijskimi postajami po vsem svetu. Zanimanje bo tudi med Slovenci, saj se bo za finalni nastop potegovalo šest Slovencev. Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc z Barcelono, Gašper Marguč in Blaž Blagotinšek z Veszpremom in Miha Zarabec s Kielom.

“Težko je napovedati, kdo bo zmagal. Gre za dve zelo kakovostni ekipi. Tekma se lahko v vsakem trenutku prevesi na eno ali drugo stran. Letos Veszprema še nismo premagali, ampak sem prepričan, da bomo tokrat igrati boljše in da se bomo na koncu veselili tudi zmage.” – Miha Zarabec pred polfinalno tekmo z Veszpremom.

Polfinalni tekmi bosta v ponedeljek. Barcelona bo igrala s Paris Saint-Germainom, v drugem polfinalu pa obračun Kiela in Veszprema. Finale v Nemčiji bo v torek.