Sledilnik je enostaven za uporabo, ljudem na razumevajoč način predstavlja podatke o širjenju koronavirusa v Sloveniji. Katera orodja uporablja skupnost, ki zdaj združuje več kot dvesto ljudi? Kako bi količine podatkov lahko bolje in varneje izkoristili tudi velikani in kako deluje Covid Spark, ki sicer ni še ena aplikacija za sledenje okužbam, ampak tehnološka rešitev za obveščanje stikov okuženih?

Maruša in Anže debatirata o tehnoloških temah doma in v svetu. Pomaga jima Luka Renko, razvijalec, investitor in viden član skupnosti Sledilnik

Sledilnik je enostaven za uporabo, ljudem na razumevajoč način predstavlja podatke o širjenju koronavirusa v Sloveniji. Katera orodja uporablja skupnost, ki zdaj združuje več kot dvesto ljudi? Kako bi količine podatkov lahko bolje in varneje izkoristili tudi velikani, kot so Google, Apple, Facebook in Amazon? In kako deluje Covid Spark, ki sicer ni še ena aplikacija za sledenje okužbam, ampak tehnološka rešitev za obveščanje stikov okuženih?

Zapiski:

Naročite se in podkast ocenite. Razpravi o odbitih temah se lahko pridružite na Twitterju. Zanimivosti iz tehnološkega sveta pošiljava tudi v elektronske nabiralnike. Naročilnica na Odbito pismo je tukaj.

Anže Tomić, Maruša Kerec