Pred dobrim tednom dni je Univerzitetni klinični center Ljubljana na spletni strani prostovoljstvo.org objavil, da v naši največji bolnišnici iščejo prostovoljce. V prvi vrsti študente zdravstvenih in podobnih smeri, polnoletne dijake zadnjih letnikov srednjih zdravstvenih šol ter vse druge tako ali drugače povezane z zdravstvenimi poklici, ki bi jim v teh težkih razmerah pomagali premagati kadrovsko krizo in jih vključili v oskrbo bolnikom kot pomoč medicinskim sestram. Med tistimi prostovoljci, ki so se že odzvali povabilom je tudi bolničarka Tatjana Skvarč.

"Moram priznati, da je bolnikom kar težko. Kadar le imam čas, se oglasim pri njih in z njimi spregovorim kakšno besedo. In če se vsaj kakšen izmed njih nasmehne, je to zame največja nagrada, ki jo lahko dobim."

Pred dobrim tednom je Univerzitetni klinični center Ljubljana na spletni strani prostovoljstvo.org objavil, da v naši največji bolnišnici iščejo prostovoljce. V prvi vrsti študente zdravstvenih in podobnih smeri, polnoletne dijake zadnjih letnikov srednjih zdravstvenih šol ter vse druge tako ali drugače povezane z zdravstvenimi poklici, ki bi jim v teh težkih razmerah pomagali premagati kadrovsko krizo in jih vključili v oskrbo bolnikom kot pomoč medicinskim sestram. Med tistimi prostovoljci, ki so se že odzvali povabilom, je tudi bolničarka Tatjana Skvarč.

"V takšnih razmerah je treba pozabiti na svoje interese in želje. Zdaj moramo stopiti skupaj, ponuditi roko, ostati solidarni in pomagati po svojih najboljših močeh."

Aleš Smrekar