Bayern München je evropski prvak, medtem pa se je že začela nova sezona evropskega nogometa. Celje je pred drugim krogom kvalifikacij lige prvakov v prvem krogu državnega prvenstva izgubilo z Muro, Maribor in Olimpija pa sta ostala brez generalke pred začetkom kvalifikacij evropske lige. Novinarji športne redakcije Radia Slovenija Boštjan Janežič, Marko Cirman in voditelj Aljaž Golčer so se posvetili tudi odpovedani tekmi državnega prvenstva med Mariborom in Aluminijem.

Bayern München je evropski prvak, Celjani pa so pred drugim krogom kvalifikacij lige prvakov prejeli zaušnico v domačem prvenstvu

Le tri odigrane tekme in ena domača zmaga je opis nepopolnega prvega kroga domačega nogometnega prvenstva. Mura je premagala aktualnega prvaka Celje pred evropskimi tekmami, pred katerimi sta Maribor in Olimpija ostala brez generalke. Omizje tokratne oddaje so sestavljali nogometni reporterji Radia Slovenija. Voditelj Aljaž Golčer, Boštjan Janežič in Marko Cirman so se pogovarjali o nepopolnem prvem krogu domačega prvenstva, finalu lige prvakov in nadaljevanju evropske sezone.

To se ne bi smelo zgoditi

Veliko prahu je v domačih nogometnih krogih včeraj dvignila odpovedana tekma 1. kroga med Aluminijem in Mariborom. Moštvo iz Kidričevega tekme ni želelo odigrati, zaradi česar je NZS proti klubu sprožila disciplinski postopek.

To, kar se je zgodilo, je izredno slaba reklama za slovenski nogomet. Če bi kot tujec pogledal in videl, kaj se je zgodilo, bi si rekel, da je to smešna liga. Morala bi se najti neka srednja pot v dobro slovenskega nogometa, pot, ki bi ustrezala tako Mariboru kot še posebej Aluminiju," je povedal Marko Cirman in dodal: "Mislim, da je tu nekoliko zaspala tudi Nogometna zveza Slovenije, ki očitno ne sodeluje dobro z NIJZ. Virus v Sloveniji ni od včeraj, tu je že od 4. marca. Dovolj časa je imela tudi krovna nogometna organizacija, da dodeli jasna in natančna pravila skupaj z NIJZ, torej kako ravnati v primeru okužbe. Ne znam si predstavljati nenehnega prestavljanja tekem za prvenstvo, ki se bo že tako zavleklo. Kaj bomo naredili, ko bo sneg, ko bodo potrdili nove okužbe?"
- Marko Cirman

V pričakovanju evropskih kvalifikacij in reprezentančnih tekem

Nogometaše Celja v sredo čaka tekma drugega kroga kvalifikacija za ligo prvakov proti norveškemu prvaku Moldeju. Državni prvaki so v soboto prejeli zaušnico, na eni odločilni tekmi v evropskih kvalifikacijah napake ne bodo dovoljene. Uganki sta Maribor Olimpija, ki ju čakata nasprotnika iz Severne Irske in Islandije. Mura bo gostovala v Estoniji.

V nedeljo pa se bo na Brdu pri Kranju po desetih mesecih zbrala slovenska reprezentanca. Selektor Matjaž Kek je objavil precej spremenjen seznam igralcev. Novinci so vratar Celja Matjaž Rozman, njegov klubski soigralec Mitja Lotrič, igralec Mure Nino Kouter in igralec dunajskega Rapida Dejan Petrovič. V strokovnem štabu je znova Milan Miklavič.

Matjaž Kek ni imel druge možnosti, manjkajo nekateri nosilci igre. V garderobi ni več staroselcev. Reprezentanca je zaradi okoliščin prevetrena, treba je preizkusiti nekaj drugega. Izbrana vrsta že kar nekaj let pride do neke točke, kjer se zaleti v zid.
- Boštjan Janežič

Vabljeni k poslušanju.

Aljaž Golčer