Slovenska oblikovalka, znana predvsem po kreiranju ekstravagantnih klobukov, se trenutno ukvarja z butično proizvodnjo šmink. Leta se je redno zadrževala v enem svetovnih središč mode (in pokrival) v Londonu, kamor se je pred tremi leti preselila za stalno. Izselila se je, ker je umirjenost domačega okolja nanjo delovala utesnjujoče. Trenutno dela v eni najprestižnejših pokritih tržnic Burlington Arcade, kjer je s sodelavci uredila laboratorij in butik, kamor lahko petične stranke pridejo po šminko z unikatnim odtenkom, ki jo za razliko do večine proizvajalcev ličil - namešajo iz najosnovnejših sestavin.

Ana Lazovski je slovenska oblikovalka, znana predvsem po kreiranju ekstravagantnih klobukov. Trenutno pa se v angleški prestolnici ukvarja z butično proizvodnjo šmink

Leta se je redno zadrževala v enem svetovnih središč mode (in pokrival) v Londonu, kamor se je pred tremi leti preselila za stalno. Izselila se je, ker je umirjenost domačega okolja nanjo delovala utesnjujoče. Trenutno dela v eni najprestižnejših pokritih tržnic Burlington Arcade, kjer je s sodelavci uredila laboratorij in butik, kamor lahko petične stranke pridejo po šminko z unikatnim odtenkom, ki jo za razliko do večine proizvajalcev ličil - namešajo iz najosnovnejših sestavin.

Kot pravi, je imela srečo, da je mesto spoznavala skozi neturistične lokacije. Tudi zato se ji je od nekdaj zdelo izjemno barvito. Ter zaradi ljudi.

"Angleška vljudnost se mi zdi tak celofan, v katerega zavijejo nekaj, česar česar nočejo deliti, je malce zlagana. Zdi se mi, da se s tem veliko krat želijo izogniti kakšni stvari."

 

Mitja Peček