V Slovenj Gradcu se bo v četrtek začel mednarodni festival kratkega neodvisnega filma SHOTS, ki letos praznuje peti rojstni dan. Festival tudi letos prinaša zanimiv nabor filmov. V treh filmskih večerih med četrtkom in soboto si bodo v dvorcu Rotenturn obiskovalci lahko ogledali 13 filmov iz celega sveta. O novostih, naboru filmov in izzivih, s katerimi se letos soočajo prireditelji kulturnih prireditev se je Aljaž Golčer pogovarjal z direktorjem festivala SHOTS Tomom Novoselom.

O novostih, naboru filmov in izzivih, s katerimi se letos spoprijemajo prireditelji kulturnih prireditev, pripoveduje direktor festivala Tomo Novosel

V Slovenj Gradcu se bo v četrtek začel mednarodni festival Shots, ki letos praznuje peti rojstni dan. Festival kratkega neodvisnega filma, ki Koroško postavlja na filmski zemljevid, tudi letos prinaša zanimiv nabor filmov. V treh filmskih večerih med četrtkom in soboto si bodo v dvorcu Rotenturn obiskovalci lahko ogledali 13 filmov z vsega sveta. Kakšne novosti prinaša letošnji obisk, direktor festivala Shots Tomo Novosel odgovarja:

"Težko je takšen festival nadgraditi. Imamo ogromno občintva, premalo prostora, zato je bil logičen korak, da po petih letih končno dobimo slovenske podnapise. Če že praznujemo peto obletnico, moramo našim gledalcem nekaj pokloniti. S tem želimo omogočiti, da bodo vsi filme razumeli in da se vključijo v svet kratkih filmov, ki jim je bil do zdaj verjetno neznan."

Okoliščine so letos še zahtevnejše, saj so med povabljenimi tudi Angleži, Perujci, Ukrajinci, ki pa se letošnjega festivala ne morejo udeležiti. Nekaj odzvizov so dobili iz sosednje Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

"Lahko pa se pohvalimo, da imamo letos na festivalu kar tri slovenske filme. Običajno jih ni toliko, mogoče le en ali dva, kar je razumljivo, ker je konkurenca velika."

Aljaž Golčer