V ZDA je kar nekaj najmočnejših lig na svetu: v košarki, hokeju, baseballu in ameriškem nogometu. V tej državi je tudi največ okuženih z novim koronavirusom, več kot milijon in pol ljudi, umrlo jih je skoraj 100.000. V ZDA so prekinjena vsa tekmovanja. Na nadaljevanje NBA lige čakajo tudi Slovenci Goran Dragič, Luka Dončič ter Vlatko Čančar. V Dallas smo poklicali novinarja ESPN, Chucka Coopersteina in ga povprašali, kaj se obeta v ameriških profesionalnih ligah.

V Dallasu vse tekme košarkarjev Dallasa za ESPN prenaša radijski reporter Chuck Cooperstein

Chuck Cooperstein je dobrodušni novinar, radijski reporter ESPN-ja, ki prenaša vse tekme košarkarjev Dallasa. Vedno optimističen in tudi na zdajšnje stanje gleda tako. Pravi, da se v tem hipu dolgočasi.

“Lastnik Mark Cuban je rekel, da bo klub sledil enakim predpisom kot Bela hiša. Se pa vse več govori o tem, da bi se celotno kolesje kmalu spet zavrtelo. Da bi prišli igralci nazaj, po dveh tednih karantene pa bi imeli dva tedna kondicijskih treningov in še dva tedna običajnih treningov. Predvidevam, da bodo prve tekme nekje med 20. in 31. julijem.” – Chuck Cooperstein, novinar ESPN-ja

Pravi, da je Orlando verjetnejša lokacija, da bi gostila preostanek sezone v ligi NBA. Beseda je tekla tudi o tem, ali sta si položaja, ko je bila pred leti liga prekinjena zaradi stavke košarkarjev in danes, ko je ligo prekinil koronavirus, kaj podobna in še o čem.

Franci Pavšer