Žika Bogdanovič je reden spremljevalec vseh rokometnih dogodkov, ne nujno samo največjih. Njegova spletna stran Balkan Handball se v prvi vrsti posveča klubom in reprezentancam na Balkanu, tudi slovenskim. Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Egiptu pomerila s Srbijo, dvoboj bi moral biti junija, Žika pa tako kot vsi srbi sploh ta konec tedna ne sme zapustiti svojega stanovanja. Izjema je le nekaj minut sprehoda s psom dvakrat na dan.

Žika Bogdanovič, urednik, novinar in vodja rokometnega portala Balkan Handball, v času epidemije o delu športnega novinarja, ukrepih srbske vlade in tudi dvoboju Slovenije in Srbije v kvalifikacijah za SP 2021

Žika Bogdanovič je reden spremljevalec vseh rokometnih dogodkov, ne nujno samo največjih. Njegova spletna stran Balkan Handball se v prvi vrsti posveča klubom in reprezentancam na Balkanu, tudi slovenskim. Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Egiptu pomerila s Srbijo, dvoboj bi moral biti junija, Bogdanovič pa, tako kot vsi Srbi, sploh ta konec tedna ne sme zapustiti svojega stanovanja. Izjema je le nekaj minut sprehoda s psom dvakrat na dan.

“Čudno je vse skupaj, ko ni športa, dobiš občutek, da tvoj poklic nima smisla. In ko to izveš, je vprašljiva motivacija. Spletna stran deluje. Vsi v medijih poskušamo zdaj v arhivih poiskati nekaj, kar bi bilo zanimivo, morda kaj, kar ne bi bilo v ospredju, če bi sezona še trajala, najboljša besedila in zgodbe. Poskušamo biti izvirni, poskušamo seveda tudi preživeti. Odločili smo se za podkaste, pogovarjamo se z največjimi zvezdami rokometa s prostorov nekdanje Jugoslavije. Pogovarjamo se s fanti, ki jih sicer ne bi mogli ujeti na takšen način, saj so nenehno na poti in nimajo časa. Mislim, da je zanimivo, pogovori so bolj sproščeni, sogovorniki pripravljeni tudi na kakšen bolj globok odgovor, prikažemo jih v drugačni luči in to je nekaj pozitivnega.”

Žiga Bodganovič v zanimivem pogovoru razkrije tudi podrobnosti o razpadu Vardarja, katerega član je uradno še vedno tudi Staš Skube, in o dvoboju Slovenije in Srbije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2021, ki ga bo januarja gostil Egipt.

“Srbski narod je v zadnjih desetletjih preživel marsikaj. Tu izredno stanje ni nekaj novega. Ljudje vedo, kako je treba ravnati v krizi. Spomin na devetdeseta je še živ. Na splošno ljudje zaradi tega niso prestrašeni in zaradi tega niso disciplinirani, tako kot bi morali biti. Se pa stvari spreminjajo. Sam podpiram številne ukrepe, če bomo zaradi tega rešili veliko življenj. Zdaj je bolje, kot je bilo nekaj dni pred tem. Kršitve so redke. Ta konec tedna velja popolna prepoved gibanja na prostem, samo lastniki psov lahko zapustijo domove za 20 minut zjutraj in zvečer. V redu bo. Upam, da ne bomo postavili našega zdravstvenega sistema na preizkušnjo, v vsakem primeru pa poskušamo ostati zdravi, z obema nogama na tleh, a hkrati razmišljamo pozitivno ter se pripravljamo na neizogibno recesijo.”

Uroš Volk