Ime meseca

Ime aprila je Ivan Gale

Uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve je v Tarči na TV Slovenija opozoril na odgovornosti za porabo javnega denarja in opisal konkretne pritiske pri izbiri dobaviteljev zaščitne opreme

Ime aprila Ivan Gale
foto: Bobo

Ivan Gale, uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve, ki se je v Tarči na TV Slovenija javno izpostavil, opozoril na odgovornosti za porabo javnega denarja, opisal konkretne pritiske pri izbiri dobaviteljev zaščitne opreme in sprožil trenutno največjo afero v državi v času epidemije novega koronavirusa. Na Facebooku je po odmevni oddaji nastala posebna podporna skupina z več kot 50 tisoč člani, gibanje v podporo Ivanu Galetu. Domnevne nepravilnosti bodo raziskali ustrezni organi, Ivan Gale pa je pokazal, kako pomemben je lahko državljanski pogum.

Javno življenje se sicer z rahljanjem ukrepov počasi vrača, a praktično še vedno ni kulturnega, športnega, gospodarskega in znanstvenega dogajanja, zato smo se odločili, da predlaganje kandidatov za Ime tedna ne bi imelo pravega smisla. To seveda ne pomeni, da posameznikov, ki v tem času naredijo korak dlje, stopajo iz povprečja in dosegajo več, ni. Prav nasprotno. Številne, ki na različnih ravneh in področjih izstopajo na Valu 202 nenehno spremljamo in se z njimi v programu tudi vseskozi pogovarjamo. In prav zato smo v uredništvu Vala 202 sprejeli odločitev, da si v trenutnih razmerah vzamemo pravico ter do umiritve razmer sami tudi predlagamo in izberemo Ime meseca.