Kaj te dni počne slovenski glasbenik in pisec besedil Drago Mislej - Mef? Poklical ga je Aleš Smrekar

Včeraj naj bi se na slovenski obali trlo turistov, a Izolan Drago Mislej – Mef pojasnjuje, da to ni bilo zares tako: “Izola je bila desetino toliko polna, kot je na normalen sončen dan, a vse, kar je več kot nič, je ta hip narobe.”

“V ulici smo se dogovorili, da se ob 10. uri zjutraj pokličemo skozi okno, da ohranjamo osnovne odnose. Vse se dogaja na razdalji okno–okno.” – Mef pripoveduje, kako se s prepovedjo fizične bližine spopadajo v njegovi ulici

Ker je mislil, da bo kriza hitro mimo in se bomo že po tednu ali dveh vrnili v normalen vsakdan, se je odločil, da bo v tem času vsak dan ob 12. uri na svoji Facebook strani pripravil krajši nastop, na kateri bo pel pesmi in pripovedoval zgodbe, a po zdajšnjih napovedih bo moral odpeti tudi vse pesmi, ki jih je napisal za druge. Čeprav je že v pokoju, ima zaradi vsakodnevnih nastopov občutek, da je spet v službi.

“Zaprte oštarije so za pripovedovalce zgodb katastrofa. Skupaj gremo v ustvarjalni molk, saj tam nastajajo zgodbe in pripovedi. Meni je lepo doma z ženo, a iz tega nastane kakšna bolj resna zadeva, ne pa Naše malo misto.”

Aleš Smrekar