Dan 202

Dvesto dva, dvesto dva, nič – navadnega

Simboličen datum smo izkoristili za poseben radijski program. Že od jutra smo na terenu, bili smo na vlakih, s Timom Gajserjem na OŠ Makole, na Ptuju smo bili radiovedni, obiskali smo tudi gimnazijce v Celju

20200220_121538
Tim Gajser na OŠ Makole
foto: Marko Polak

Ste vedeli, da je v Sloveniji več kot sto stavb s hišno številko 202? Nekaj njihovih prebivalcev smo doklicali in obiskali ter preverili, kakšne zgodbe se skrivajo za številko 202.

202 v številkah

V datumu imamo same ničle in dvojke. Ob tej priložnosti je Slavko Jerič na našo pobudo ob 2:02 za Športni SOS objavil nekaj športnih zanimivosti o 202. V tem prispevku pa tudi o tem, kateri film je dolg natanko 202 minuti.

 

Koncert na vlaku in v studiu

Na jutranjih vlakih v Ljubljano iz vseh koncev Slovenije so se potnikom pridružili znani glasbeniki: iz smeri Gorenjske Tomaž Štular (Bordo), iz smeri Primorske Rudi Bučar, iz smeri Zasavja Manca Trampuš in Domen Don Holc (Koala Voice) in iz smeri Dolenjske Gregor Strasbergar Štras (Mrfy).

 

Tim Gajser na OŠ Makole

Čez dan smo se odpravili na različne lokacije po Sloveniji. Na OŠ Makole smo presenetili učence z obiskom njihovega rojaka, slavnega motokrosista Tima Gajserja.

Radiovedni na Ptuju

Na OŠ Ptuj smo ob pomoči študentov izvedli nekaj eksperimentov in se v živo oglasili v program s posebno rubriko Radiovedni poljudno-znanstvene oddaje Frekvenca X.

 

Ninna Kozorog v Celju

Čvrst medgeneracijski dialog smo poskušali zgraditi na Gimnaziji Celje – Center, kjer so se nam pridružili mladi zagnani dijaki in starejši Celjani. Osrednja gostja je bila humanitarka, zdravnica, pobudnica pretresljivega projekta Vida in tudi nekdanja dijakinja omenjene gimnazije Ninna Kozorog.

 

Ciril Komotar in Matej Praprotnik na FDV

Šli smo tudi med študente, na Fakulteti za družbene vede sta se predavanju pridružila vloger Ciril Komotar in pomočnik direktorja Radia Slovenija Matej Praprotnik, razpravljala sta o vlogi vplivnežev in tradicionalnih medijev.

Koncert Iztoka Mlakarja

Predvajali smo tudi ekskluzivni posnetek koncerta kantavtorja Iztoka Mlakarja ob 30. obletnici izdaje njegove kasete Štorije in baldorije. Hišna založba ZKP RTV Slovenija je jubilej obeležila s spominsko vinilno ploščo prvega albuma, ki je izšla prav na ta dan, torej 20. 2. 2020. Izid sta pospremila že razprodana koncerta na ljubljanskem gradu in intervju Iztoka Mlakarja na Valu 202.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družabna omrežja (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikom.

S pritiskom na "v redu" se strinjate z uporabo piškotkov! Več o piškotkih