Šport in glasba sta tesno povezana, pravi Djibril Cissé. Z Liverpoolom je osvojil ligo prvakov, za francosko reprezentanco je zbral 41 nastopov, zdaj pa se ukvarja z glasbo.

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik in DJ Djibril Cissé je Les Blues zastopal na dveh svetovnih prvenstvih, ravno na tistih dveh, na katerih je sodelovala tudi Slovenija. 9 golov na 41 tekmah je njegova statistika v dresu Francije, v klubski karieri je med drugim zamenjal tudi Lazio in Liverpool. Tako pravi njegova bogata nogometna statistika, zasebno življenje pa vključuje zgodbo priseljencev iz Slonokoščene obale, igralsko kariero, francosko različico šova Ples z zvezdami; danes pa ga njegovi oboževalci poznajo kot Tschebo, zvezdniškega didžeja.

Z glasbo se je začel ukvarjati, ko je bil star 14 let. Nogometni trenerji niso navdušeni, če njihovi nogometaši zahajajo v nočne klube, namesto da bi šli hitro v posteljo. Ponočevanje lahko ima negativne posledice za kariero nogometaša, toda Djibril Cisse zaradi svojega zdravega načina življenja s tem ni imel težav.

Tu in tam sem šel v diskoteko, ampak ne tako pogosto kot mnogi drugi. To pa nikoli ni bila težava, saj nikoli v življenju nisem pil alkohola ali prižgal cigarete. Glasbo sem večinoma vrtel doma, nisem bil DJ v kakšen klubu. To je bil hobi. Nekateri so igrali računalniške igre, nekateri so gledali filme, jaz pa sem vadil, da bi bil čim boljši DJ.”
– Djibril Cisse

 

V prvi sezoni pri Liverpoolu je Djibril Cisse oktobra leta 2004 utrpel hud zlom noge. Zdravniki so pričakovali, da je sezona zanj končana, toda na igrišče se je vrnil že aprila leta 2005. Le nekaj več kot mesec dni pozneje pa osvojil ligo prvakov. To je bil izjemen povratek, saj bi poškodba lahko imela trajne posledice. Kirurga, ki mu je rešil nogo, pa je Cisse nato povabil na svojo poroko.

Če bi čakali 30 ali 40 minut bi lahko izgubil nogo, saj so se kosti ob zlomu premaknila, tako da nisem imel prekrvavljenega stopala. Kirurg je bil zelo miren in mi, če sem povsem iskren, rešil življenje. Najmanj, kar sem lahko naredil je, da sem ga povabil na svojo poroko.”
– Djibril Cisse

 

Trenutno je v ospredju glasba, toda Djibril Cisse svoj čas zapolni z veliko zanimivimi aktivnostmi. Med drugim je nastopil v dveh filmih, ukvarja se tudi z modo, predvsem pa uživa.

Aljaž Golčer