Duhovnik, pisatelj, publicist in doktor literarnih ved Karel Gržan pričakuje, da se bo v letu 2020 kaj prebudilo, prerodilo in preraslo tisto ustaljeno, kar zaustavlja naš osebni in družbeni razvoj. V razlikah vidi potencial preraščanja: “Želim vam mnogo srčnosti, želim vam nekoga, ki vas bo sprejel v vaši realnosti in vas imel rad v vaši resničnosti, ne v idealnosti. Samo tako lahko prepoznamo našo žlahtnost in se hkrati soočimo s priložnostjo preraščanja. To pa je največja zanimivost.”

S patrom Gržanom se je pogovarjal Gorazd Rečnik.

Novoletna poslanica duhovnika, pisatelja in publicista Karla Gržana

Pater Karel Gržan pričakuje, da se bo v letu 2020 kaj prebudilo, prerodilo in preraslo tisto ustaljeno, kar zaustavlja naš osebni in družbeni razvoj. V razlikah vidi potencial preraščanja: “Želim vam mnogo srčnosti, želim vam nekoga, ki vas bo sprejel v vaši realnosti in vas imel rad v vaši resničnosti, ne v idealnosti. Samo tako lahko prepoznamo našo žlahtnost in se hkrati soočimo s priložnostjo preraščanja. To pa je največja zanimivost.”

“Dokler ni ironije, ni demokracije.”

Duhovnik, pisatelj, publicist in doktor literarnih ved Karel Gržan med drugim pravi, da raznorodne in raznobarvne oblastnike jemljemo čisto preveč resno: “Dokler ni ironije, ni demokracije. Je vse skupaj samo ena velika farsa. Zato stavim na otroke, na Greto in mnoge druge, ki jih srečujem vsak dan in me nagovarjajo. Upam, da bodo nagovorili tudi tiste, ki so odgovorni za dobrobit slehernika. Zelo si želim, da ne bi bili takšni hlapci hrematizma. Da bi ostali prebujeni v zavedanju, da smo v službi najšibkejšega človeka. Najšibkejši člen meri našo vrednost.” 

Priporočamo tudi: Od malega nas navajajo, da bi služili sistemu

 

Gorazd Rečnik