Skladba je nastala v Toscani in govori o potovanju.

Skladba je nastala v Toscani in govori o potovanju

Člani skupine Eni Od Sedmih Milijard, ki delujejo od leta 2013 in ustvarjajo indie folk glasbo, so nastopili na festivalu Čipkarija v Idriji, na Jesenicah na festivalu Odmev kot zmagovalni bend predizbora, na Glasu mladih v Črnomlju so dosegli drugo mesto v kategoriji avtorska skladba, leta 2014 so nastopili na Največjem študentskem pustovanju v Rožni dolini in še bi lahko naštevali.

Pravijo, da se pri ustvarjanju ne ozirajo na popularno glasbo, temveč na to, kar se zgodi na njihovih koncertih. Tam se počutijo najbolj domače in tam je največ navdiha za glasbo, ki jo delajo.

"Potovanje v Toscano je bil pobeg od tega kar poznam tukaj. Po drugi strani sem ugotovil, da nisem pobegnil od ljudi ampak od samega sebe. Pesem govori o tem, da ni njuno, da imaš dom samo nekje, lahko ga maš povsod, če ga želiš imeti. Potem sem se vrnil na kraj, kjer se počutim lepo, čeprav sem imel občutek, da moram drugam." - Aljaž Hrastar o skladbi "Castellina in Chianti"

Člani skupine Eni od sedmih milijard, ki si v prihodnje želijo izdati album, a pravijo, da zanj še ni čas, že tretje leto zapored pripravljajo koncert Glasovi ptic, na katerega povabijo njim podobne izvajalce, prijatelje, ljubitelje akustično bendovske glasbe. Ta bo 16. decembra v Mestnem muzeju Ljubljana.

Neja Jerant