Teden se je začel z zadnjim dejanjem septembrske športne evforije, s sprejemom za odbojkarje in ostale športne šampione. A hitro je prišla streznitev. Hitro staranje prebivalstva bo, poleg klimatskih sprememb, eden od temeljnih izzivov človeštva v prihodnosti. Pri nas pa je že zdaj – še posebej, kot smo izvedeli ta teden, v Centru starejših Trnovo, v katerem varovance z demenco, okrog 20 jih je, ponoči kar zaklepajo v sobe. “V Sloveniji resnično ni lepo biti star!” Petkovo centrifugo vrti Aleš Smrekar.

… pa študent tudi ne.

Teden se je začel z zadnjim dejanjem septembrske športne evforije, s sprejemom za odbojkarje in ostale športne šampione. A hitro je prišla streznitev.

Skorajda istočasno kot rajanje sredi prestolnice, ko so bili navijači več v zraku kot na tleh, je dokončno pristala Adria - na žalost v stečaju. Kako simbolično – zadnji polet v 58 letni zgodovini domačega letalskega prevoznika je bil prav polet iz Pariza z odbojkarji na krovu.

Žalostna zgodba letalskega prevoznika pa je samo ena od podobnih v prvem oktobrskem tednu.

Vera Pečnik, podpredsednica Zveze društev upokojencev je na mednarodni dan starejših izjavila bolečo, žalostno resnico: "V Sloveniji resnično ni lepo biti star!"

Hitro staranje prebivalstva bo, poleg klimatskih sprememb, eden od temeljnih izzivov človeštva v prihodnosti. Pri nas pa je že zdaj – še posebej, kot smo izvedeli ta teden, v Centru starejših Trnovo, v katerem varovance z demenco, okrog 20 jih je, ponoči kar zaklepajo v sobe.

Za vse te "nepriljubljene zgodbe" pa ne bi izvedeli, če ne bi bilo "kvalitetnih medijev" katerih namen ni najprej netiti požarov in jih potem še gasiti ter obenem služiti z "neobjavo". Čeprav je ta teden prav eden od tovrstnih medijev zanetil požar brez ognja in dima, na podlagi članka pa je četica Knovsa spet lomastila po Sovi.

Pa še ena o študentih, ki so krenili v novo študijsko leto.

Aleš Smrekar