Pripoveduje zgodbe ljudi v duhu časa, v katerem živimo, v družbi, kjer smo vse bolj vsaksebi, in nas nagovarja z zanj bistvenim: z razmislekom o človeku in človeškem.

Nejc Gazvoda je pisatelj, filmski in gledališki režiser. Pripoveduje tudi zgodbe v družbi, kjer smo vse bolj vsaksebi, in nas nagovarja z zanj bistvenim: z razmislekom o človeku in človeškem. 

Sem anksiozno bitje, zagotovo ne bom še enkrat poslušal tega pogovora. Mogoče je to samokritika. Tudi filme, ki jih snemam, gledam le na premieri in potem nič več. Le pri gledaliških predstavah je drugače, jih moram gledat, ker jih vmes popravljam.

Nejc Gazvoda rad potuje v London, najljubše tuje mesto pa je Dunaj: "Včasih dobim hecen pogled, ko rečem, da je Dunaj moje mesto. Nisem sicer navdušen nad neko kičasto platjo mesta, ampak tam sem poslušal vrhunske klasične koncerte, imel sem občutek, da je mesto zelo odprto, hkrati pa je ohranilo nek evropski star duh."

Nejc Gazvoda veliko razmišlja o naši minljivosti, ob vprašanju, ali bi si želel živeti ‘v rikverc’ kot Benjamin Button, pa odgovarja:

Ne, meni se zdi, da je to pot, po kateri gremo. To se sliši kot kakšen tečaj joge, ampak treba je živeti čim bolj polno in veliko doživeti. Meni ne zmanjka stvari, ki me zanimajo. Tudi minljivost.

Danila Hradil Kuplen