Voditelj Marko Cirman ter njegova tokratna sogovornika, Matej Grošelj iz Dnevnika in Jože Pepevnik iz športnega uredništva Radia Slovenija so prečesali nogometno dogajanje zadnjih dveh tednov. V prvem planu sta se znašli veliki zmagi Kopra in velenjskega Rudarja v osmini finala pokalnega tekmovanja, ki sta poskrbeli za izpad obeh lanskih finalistov in velikih rivalov, Maribora in Olimpije.
Nogometno omizje je govorilo tudi o vztrajnem nabiranju točk kidričevskega Aluminija, krizi velenjskega Rudarja, najavljeni selitvi Simona Rožmana na klop hrvaškega prvoligaša Rijeke ter pestrem mednarodnem nogometnem dogajanju.

V ospredju debate sta veliki zmagi Kopra in velenjskega Rudarja v osmini finala pokalnega tekmovanja, ki sta poskrbeli za izpad velikih rivalov, Maribora in Olimpije

Voditelj Marko Cirman ter njegova tokratna sogovornika Matej Grošelj iz Dnevnika in Jože Pepevnik iz športnega uredništva Radia Slovenija so prečesali nogometno dogajanje zadnjih dveh tednov. Vsi klubi zdaj čutijo priložnost za osvojitev pokala, meni omizje nogometnih novinarjev, zbranih v tokratni epizodi podkasta Žoga je okrogla. Po presenetljivih izpadih Maribora in Olimpije pokalno tekmovanje nima izrazitega favorita, v prvenstu pa štrene pri vrhu še vedno meša odlični Aluminij iz Kidričevega.

“Rekel bi, da je šlo za dve najbolj nezainteresirani predstavi Mariborčanov in Ljubljančanov v tej sezoni. Ni bilo pravega motiva, in ko v tekmo enkrat kreneš z napačnim pristopom, te to lahko hitro kaznuje. Pokal je dokazal, kako ranljiva sta oba prva kandidata za državni naslov. Ni pa bilo ne v Ljubljani ne v Mariboru v klubih nobenega odziva po izpadu. Oba sta popravila vtis v prvenstvu z zmagama, z igro pa niti ne,” je dejal Matej Grošelj.

Mariborsko pokalno usodo je na Bonifiki z dvema prostima udarcema zapečatil donedavni član vijoličastih Dare Vršič. Izkušeni vezist je po izteku pogodbe v Ljudskem vrtu okrepil drugoligaša iz Kopra in hitro postal prva violina v ekipi, ki jo vodi Miran Srebrnič.

V pokalnem tekmovanju so med osmimi ekipami ostali trije drugoligaši, poleg Kopra še Radomlje in Nafta, favorita za končno lovoriko pa je težko določiti.

Matej Grošelj: “Pokal bo zdaj po izpadu Maribora in Olimpije postal časten boj za naziv tretjega kluba v državi. Brez velikih se bodo udarili manjši. Omenil bi Domžale in Muro, ki bodo zdaj pod največjim pritiskom, so pa v pokalu vedno možna presenečenja, kar vidimo tako pri nas kot drugod v Evropi.”

Nogometno omizje je govorilo tudi o vztrajnem nabiranju točk kidričevskega Aluminija, krizi velenjskega Rudarja, najavljeni selitvi Simona Rožmana na klop hrvaškega prvoligaša Rijeke ter pestrem mednarodnem nogometnem dogajanju.

Marko Cirman, Jože Pepevnik