Festivala predstavita direktorica FSF Jelka Stergel in kustos Festivala fotografije v Mariboru Vasja Nagy.

Festivale predstavijo direktorica FSF Jelka Stergel, kustos Festivala fotografije v Mariboru Vasja Nagy - Hofbauer in predstavnik organizatorjev FSJ Robi Jamnik

22. Festival slovenskega filma v Portorožu. nocoj odpirata kratki film Popotovanje peska filmskega avtorja in komponista Andreja Zdraviča ter celovečerni film Jaz sem Frenk režiserja in scenarista Metoda Pevca.
Na festivalu slovenskega filma v Portorožu bodo zavrteli 106 filmov. Med njimi štirje slovenski celovečerni filmi Jaz sem Frenk Metoda Pevca, Polsestra Damjana Kozoleta, Korporacija Mateja Nahtigala ter film Vsi proti vsem Andreja Košaka predstavljajo družbeni in politični položaj v sodobni Sloveniji.

4. Festival fotografije v Mariboru.  se bo začel danes z odprtjem konglomerata razstav na Židovskem trgu. Letošnji dvotedenski festival je posvečen krajini. Z različnih plati jo bo osvetlil z razstavami, ki predstavljajo predvsem sodobno umetniško obravnavanje te teme. Na 26-ih prizoriščih bo na ogled 30 razstav, v spremljevalnem programu so novost filmske projekcije.

15. Festival slovenskega jazza se bo na Ravnah na Koroškem začel z odprtjem fotografske razstave IZ-bor Iztoka Zupana in solističnim nastopom bobnarja in tolkalca Gala Furlana. V petih dneh bo predstavil več kot 130 nastopajočih, razstavljavcev in mentorjev. 23 dogodkov, 12 koncertov, delavnice, tri razstave, nova 5. številka Jazzopisa, projekcija animiranega filma Guštarija in premiera filma Zvoki jazza – Jazz Ravne.

Jolanda Fele, Nina Zagoričnik