Ne samo poletje, prav vsi letni časi so pravi za podjetnost na turistični kmetiji, še posebno če jo bralci Guardiana uvrstijo med 20 namigov za obisk. Od spomladi se je pri Lešniku, na ekološkoturistični kmetiji v Golavabúki nad Slovenj Gradcem, oglasilo več Angležev. Toda zadnja leta med tujimi turisti prevladujejo Francozi. 

Ne samo poletje, prav vsi letni časi so pravi za podjetnost na turistični kmetiji, še posebno če jo bralci Guardiana uvrstijo med 20 namigov za obisk

Od spomladi se je pri Lešniku, na ekološkoturistični kmetiji v Golavabúki nad Slovenj Gradcem, oglasilo več Angležev. Toda zadnja leta med tujimi turisti prevladujejo Francozi.

“Preko tristo let stara in dvainštirideset metrov visoka lipa ter bodika ilex sta naši naravni dediščini. Pod kulturno dediščino pa so zaščiteni kozolec toplar iz leta 1927, dva štepiha, torej vodnjaka, kašča, kapelica in razni stari recepti ter pesmi.” – lastnica kmetije Irma Hartman Javornik

Karin Potočnik