V mestnem albumu se kot velika družina nabirajo Slovenjegradčanke in Slovenjegradčani. Okoli 400 jih je doslej fotografirala domačinka Katja Goljat, ki je sinoči zaključila z zadnjim fotografiranjem v improviziranem studiu na naslovu Glavni trg 24. Tako so v albumu, kamor po vsakem fotografiranju nalepi nastale portrete, že več županov, župnik, mestni posebneži in povsem običajni meščani, učiteljice joge in petja, gospodinje, odvetniki, novinarke in novinarji, skratka, različni prebivalci, ki tvorijo mesto.

V Slovenj Gradcu nastaja "knjiga obrazov" mesta - portretni album prebivalcev

Portretiranje, sploh sebki, selfiji, fotografiranje samega sebe je izjemno vsakdanje opravilo po vsem svetu. Nima pa vsako mesto svojega mestnega albuma in celo fotografinje, ki bi meščane fotografirala, da bi nekoč njihovi portreti končali v knjigi.

V mestnem albumu se kot velika družina nabirajo Slovenjegradčanke in Slovenjegradčani. Okoli 400 jih je doslej fotografirala domačinka Katja Goljat, ki je sinoči zaključila z zadnjim fotografiranjem v improviziranem studiu na naslovu Glavni trg 24. Tako so v albumu, kamor po vsakem fotografiranju nalepi nastale portrete, že več županov, župnik, mestni posebneži in povsem običajni meščani, učiteljice joge in petja, gospodinje, odvetniki, novinarke in novinarji, skratka, različni prebivalci, ki tvorijo mesto. Vsakdo s svojo podobo pripoveduje drugačno zgodbo. Umetnica si želi, da bi nekoč album postal knjiga, prav to je bil njen cilj leta 2015, ko je napravila prvi del serije tipskih portretov.

Karin Potočnik