Kdo je Leon Magdalenc: “L = lenoba, E = energija, emocije, empatija, O = optimizem in N = norost in nič." Je tudi avtor več kot tisoč člankov o medijih, trener komunikacijskih veščin, novinar

Glasbeni in kulturni urednik, profesionalni novinar na Radio Študent, natanko pred 30 leti se je podpisal pod oddajo Studia Ljubljana, bil je tudi piarovec v Pristopu, kreativni direktor pri Publicis Virgo, direktor agencije za direktni marketing Indirekt, pred 17 leti je ustanovil agencijo Nastop plus, 19 let že piše kolumne za Dnevnik. A kdo je pravzaprav Leon Magdalenc?

“L = lenoba, E = energija, emocije, empatija, O = optimizem in N = norost in nič.”

Leon Magdalenc je pred kratkim izdal svojo zbirko kolumn 60/100: 100 tekstov za 60 let: “Ko sem delal prvi izbor kolumn, sem videl, da se v devetnajstih letih ni veliko spremenilo. Mislim pa, da je izbor, ki je nastal slučajno, berljiv. Zraven je podanih še trideset komentarjev, ki pa so zelo osebni.” Leon Magdalenc je novinar, tudi oglaševalec, ki pravi, da je oglaševanje 'fensi', ampak ...

“Delaš za velika podjetja, a veliko direktorjev je živelo zase in razmišljalo, kako iz svojega položaja dobiti največ. Žal mi je, da so ‘zafurali’ najboljša podjetja v Sloveniji, da so najboljše znamke prodali.”

Pravi, da se preveč ukvarjamo s tem, kaj delamo narobe, morali pa bi se ukvarjati s tem, kaj delamo dobro. "Moje vodilo je: govori, kar hočeš in kar veš, ne pa razmišljati o tem, česar ne veš.”

“Če se preveč ukvarjamo s preteklostjo, pozabimo, da je edino, kar šteje, naša naslednja poteza.”

Česa si v prihodnje želi Leon Magdalenc: "Želim si, da se v politiki ne bomo več pogovarjali o domobrancih, partizanih in osamosvojitvi, želim si, da pri nas nastane resna zelena stranka, da bodo volitve elektronske, da bomo imeli v Sloveniji univerzalni temeljni dohodek. Želim si, da bi na roki vsak imel to, kar ima vsak avto - elektroniko, ki bi te opozarjala, kaj je s telesom narobe: najprej bi zasvetila rumena lučka, rdeča bi opozarjala na to, da se moraš ustaviti. Želim si, da bi golf postal slovenski nacionalni šport, da ne bi bilo viz in žic, najbolj pa si želim, da bi z Bojano ostala fit in zdrava, pa da bova potovala, brala, igrala golf in žurala."

Glasba po izboru Leona Magdalenca:

The HU - Wolf Totem

Billie Eilish - bad guy

 

Nataša Zanuttini