V Kopru se je sinoči začel mednarodni festival uličnega gledališča PUF, ki že 17-to leto polni prizorišča na prostem in razveseljuje vse generacije. Trajal bo vse do konca avgusta, ko bo tudi na podeželju.
Poletje v Škofji Loki je tudi tokrat obogatil festival In Memoriam profesor Peter Hafner, ki ga odlikuje raznovrstni program in bogat izbor glasbenih žanrov. Enajsti festival bo v soboto gostil tudi izraelsko indie pop senzacijo, skupino Lola Marsh.

17. Alpe-Adria PUF v Kopru in 11. festival In Memoriam prof. Peter Hafner v Škofji Loki

17. Alpe-Adria Primorski ulični festival – PUF in Plavajoči potujoči festival lutkovnega in uličnega gledališča v Kopru bo julija in avgusta predstavil številne lutkovne in ulične predstave domačih in tujih ustvarjalcev in animacijske programe za otroke in odrasle. Pisana druščina gledališčnikov in glasbenikov pa bo s festivaloma Plavajoči grad in Etno HISTeRIA konec avgusta gostovala v Sokoličih, Hrvojih, Gračišču in Truškah.

Poletje v Škofji Loki je tudi tokrat obogatil festival In Memoriam prof. Peter Hafner, ki ga odlikuje raznovrstni program in bogat izbor glasbenih žanrov. Obiskovalci bodo popoldne lahko spoznali Ljudske šege in pesmi od januarja do decembra, zvečer pa poslušali koncert pevke Mateje Gorjup, v soboto pa izraelsko indie pop senzacijo, skupino Lola Marsh.

Jolanda Fele