Letošnje festivalsko poletje na Sotočju pri Tolminu je včeraj z delavnicami in kinom odprl dvajseti mednarodni glasbeni festival Kreativni tabor Sajeta – Art & Music Festival, ki tudi tokrat povezuje različne umetniške ustvarjalne prakse in izkušnje, osrednje mesto ima glasba. Do nedelje, 7. julija, bo gostil številne glasbenike in umetnike z različnih koncev sveta.

Mednarodni glasbeni festival Kreativni tabor Sajeta na Sotočju pri Tolminu

Festivalsko poletje na Sotočju pri Tolminu odpira 20. mednarodni glasbeni festival Kreativni tabor Sajeta – Art & Music Festival, ki  tudi tokrat povezuje različne umetniške ustvarjalne prakse in izkušnje. Osrednje mesto ima glasba brez žanrskih omejitev.
Na programu letošnje obletniške Sajete, kjer se sodobnost srečuje z zgodovino,  so številne ustvarjalne delavnice, tako za odrasle kot otroke. Med njimi so poleg tradicionalnih kiparskih delavnic glasbena, zvočni Safari, literarna, plesna, likovna, Predelivalnica, delavnica mask. Med spremljevalnimi vsebinami so še predavanja, debate, performansi, razstave, filmske projekcije in program za najmlajše.
Na glavnem glasbenem programu 20. Sajete je več kot 20 pretežno ekskluzivnih nastopov in performansov ustvarjalcev iz 12-ih držav.

Jolanda Fele