202 šport

Olimpijina težava večja kot le krvava rana

Če bi odločali le rezultati na parketu, bi Olimpija prihodnje leto prvič po osamosvojitvi ostala brez evropskih tekmovanj

EVROLIGA SKUPINA D 3 KROG UNION OLIMPIJA PANATHINAIKOS
Slovenija, Ljubljana, 04.11.2010, 04. November 2010 Union Olimpija igra v dvorani Stozice na 3 tekmi Evrolige, skupine D proti grskemu Panathinaikosu. Evroliga, kosarka, navijaci, navdusenje, […]
foto: Val202

Sinoči na finalni tekmi državnega prvenstva v dobrem razpoloženju pred 1.500 gledalci v Stožicah sem pomislil, da je boljše razpoloženje kot na marsikateri letošnji tekmi lige prvakov – seveda košarkarske lige prvakov.

Ponesrečena Olimpijina sezona je prepogosto prinesla boj brez upa zmage, temu primerno turobno je bilo tudi razpoloženje. Za nameček košarkarska Olimpija niti ni imela svoje organizirane navijaške skupine, ki bi v težkih trenutkih vlivala spodbudo in podžgala preostalo občinstvo. No, včeraj pa je bilo vendarle slišati nekaj bobnov in tudi navijačev obeh klubov.

Primorska je sploh prvič v svoji triletni zgodovini zmagala v Stožicah. Ob nenavadnem razpletu, ko je sodnik tri sekunde pred sireno med prvim in drugim prostim metom opazil odrgnino na komolcu najboljšega strelca tekme Olimpijinega Roka Badžima, ta tako ni smel metati prostega meta za izenačenje, ampak je moral namesto njega metati neogreti košarkar s klopi – in zgrešil.

Erjon Kastrati je po tekmi Olimpija - Primorska na instagramu objavil fotografijo rane Roka Badžima.

foto: Instagram

Primorska zdaj v finalu vodi z 2 : 0 in je le še korak oddaljena od naslova državnega prvaka, prav mogoče pa je, da so Olimpijini navijači videli zadnjo tekmo v Stožicah v sezoni. Kaj bodo Ljubljančani gledali prihodnjo sezono, še ni jasno. Ne obeta se nič spektakularnega.

Če bi odločali le rezultati na parketu, bi Olimpija prihodnje leto prvič po osamosvojitvi ostala brez evropskih tekmovanj, nastopala pa le v drugi jadranski ligi in slovenskem državnem prvenstvu.

A če bi v balkanski in evropski košarki odločalo le igrišče, bi Olimpija že nekajkrat ostala brez evropskih tekmovanj in enkrat tudi brez jadranske lige. In tudi tokrat je še marsikaj v zraku: morda razširitev jadranske lige, pa vstop v ligo prvakov, pa kakšno povabilo.

Takšnih rešilnih bilk se je Olimpija v preteklih letih oprijela že veliko. Nekaj bo znano že v petek, ko upa na rešilno bilko jadranske lige, s širitvijo na 14 članov.