Bolje se znajdejo v času, ko jih še ni bilo. Takrat je bilo v glasbi več čutnosti. V oddaji predstavljajo najnovejšo skladbo.

Bolje se znajdejo v času, ko jih še ni bilo. Takrat je bilo v glasbi več čutnosti

Retro Kult, rokovska skupina, ki deluje že deseto leto, ima novo skladbo z naslovom Divje ivje. Skupino sestavljajo Miha, Blaž, Boštjan in Janez. Retro zato, ker čutijo močno nostalgijo po drugih časih.

"Skladba je brez vokala, ker nas je zapustil pevec. Že prej smo njegov vokal skušali v glasbo vkomponirati kot instrument, saj smo ugotovili, da je melodija, ki jo ustvarimo z instrumenti, lahko bistveno lepša kot vokal, čeprav ta lahko poda lepo sporočilo, s katerim se ljudje poistovetijo. Če želiš pravo pristnost, surovo obliko glasbe in čutnost, jo dobiš z instrumenti."

V živo za zdaj ne nastopajo, saj pravijo, da v primeru nastopov potem vadijo za koncerte in ne delajo nove glasbe. Ko pa jo delajo, jim zmanjka časa za vajo. Novega albuma ne napovedujejo, tudi minialbuma ne, želijo samo izdati nove skladbe. Potem bodo nastopali.

"Glasba je odraz časa. Zdaj nam manjka čutnosti, cel kup impulzov in dražljajev je in te ti mora dati tudi glasba. Zato je danes tako popularna elektronska glasba."

Za skladbo so posneli tudi videospot, v njem igrajo skladbo, saj so želeli biti čim bolj pristni, hkrati pa "mulcem" pokazati, kako so sploh videti in slišati kitare in bobni.

Neja Jerant