Futurski je slovenska štiričlanska sintpop skupina, ki jo sestavljajo Dominika, Evita, Jan in Žiga. Združili so se pred štirimi leti, v Noticah pa predstavljajo najnovejši singel Bad Dreams.

Skladba govori o slutnji, da se bo zgodilo nekaj slabega

Futurski je slovenska štiričlanska sintpop zasedba, ki jo sestavljajo Dominika, Evita, Jan in Žiga. Združili so se pred štirimi leti, ime skupine je skovanka dveh besed, future in sky.

"V Sloveniji kot glasbenik hitro dobiš svoj prostor, da pa ti tukaj zares uspe, potrebuješ večjo "mašino" za seboj. Naša definicija uspeha sta turneja po vseh slovenskih mestih in velika mreža oboževalcev, ki te na njih spremljajo. Ter seveda prisotnost v vseh medijih."

Septembra 2017 so člani skupine izdali svoj prvi mini album z naslovom Synthetic Happiness. Konec junija napovedujejo novega z naslovom Emotional Tourist: "Kot definicija človeka, ki se noče soočiti s preteklimi travmami v življenju, skače od enega človeka k drugemu, živi iz izkušenj drugih in ne pusti, da bi se stare rane zacelile."

Futurski imajo za seboj kar nekaj nastopov na showcase festivalih in mešane občutke o njih: "Dobra stvar je navezovanje stikov z glasbenimi profesionalci. Slaba pa so pogoji, včasih se zgodi, da se ne moreš predstaviti v najboljši luči, kar pa je bistvo takšnih festivalov."

"Nekaterim ne ustrezajo naši učinki na vokalih, raje bi slišali naraven glas. Nam so všeč, ker so drugačni, so kot dodan instrument. Moraš peti točno, če ne boš, bo tudi efekt šel po svoje."

Na novem mini albumu bo tudi singel Bad Dreams, ki je izšel aprila letos. Govori o slutnji, da se bo v prihodnosti zgodilo nekaj slabega. Zanj so posneli tudi videospot: "Povzema ljubezensko zgodbo, kako te ljubezen privede do različnih situacij."

Neja Jerant