V popoldanskem Navalu na šport prepletemo hokejski utrip svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda v Nursultanu in zaključek domačega rokometnega pokala v Novem mestu.

Matijo Pintariča bi utegnil zamenjati Luka Gračnar

Po poškodbi Gašperja Krošlja v naši zdesetkani reprezentanci vratar Matija Pintarič še ni zgrabil številke ena. Za kakšno nujno spremembo v njej bo morda jutri priložnost proti Belorusiji dobil Luka Gračnar. Slovenska igra v napadu, v številčni enakosti na ledu, ni dovolj agresivna. Rakasta rana pa je igra v obrambni tretjini in izhod iz nje.

Anže Kopitar, kapetan: “Včasih se nam malo zatakne pri izhodih iz obrambne tretjine, podaje niso točne. Zato smo preveč v obrambi in to nam pobere kar precej energije.”

Kapetan in prvi centralni napadalec Slovenije ter Los Angeles Kings je v Kazahstanu pri treh asistencah. Slovenija je doslej dosegla pet golov. Obakrat je neuspešno lovila zaostanek tako proti Kazahstancem kot tudi Korejcem. V zelo kratkem času, včeraj v zgolj dveh minutah in pol, so risi prejeli po tri gole.

Anže Kopitar: “Dobimo nekaj zadetkov v kratkem času, to je bilo dvakrat usodno. To je treba popraviti. Izguba koncentracije ali utrujenost. Danes popoldne se bomo spočili in jutri to popravili.”

Na današnjem treningu ni bilo videti, da bi začel optimizem zapuščati našo reprezentančno vrsto. Selektor Ivo Jan bo prisiljen v nekaj sprememb.

Ivo Jan, selektor: “Tega nismo ne želeli ne načrtovali. Treba je ostati zbran. Danes smo šli vsi na led, jutri bo samo suhi trening pred tekmo. Obrambna tretjina je tista, ki jo moramo popraviti. Plošček mora od branilcev do napadalcev teči čim hitreje.”

Velikih sprememb na jutrišnji tekmi v slovenski reprezentanci ne gre pričakovati – le kakšno rošado – vseeno pa bo potrebne več pomoči tretje in četrte peterke. Podobno kot na uvodu v svetovno prvenstvo, da udarni, prvi ne bosta prekmalu pregoreli oziroma ostali brez moči.

Boštjan Janežič, Val 202