V Mariboru se bo jutri začel četrti mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi. Festival, ki je prve tri izvedbe doživel v letih pred in v času Evropske prestolnice kulture v Mariboru znova oživlja  kulturno umetniško društvo Moment.
Novo sodelovanje, nov duet, ki ga plesalka in koreografinja Leja Jurišić tokrat ustvarja s skladateljem in multiinstrumentalistom Milkom Lazarjem, bo z naslovom De facto (pojdi s seboj), na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma premierno zaživel to nedeljo.

mednarodni festival in premiera koncertnega performansa

V Mariboru se bo 11.maja začel četrti mednarodni festival neodvisnih uprizoritvenih umetnosti Prestopi. Festival, ki je prve tri izvedbe doživel v letih pred in v času Evropske prestolnice kulture v Mariboru znova oživlja  kulturno umetniško društvo Moment. Program osemdnevnega festivala Prestopi 2019 sestavljajo predstave iz Palestine, Češke, Izraela, Portugalske in Slovenije.

Novo sodelovanje, nov duet, ki ga plesalka in koreografinja Leja Jurišić tokrat ustvarja s skladateljem in multiinstrumentalistom Milkom Lazarjem, bo z naslovom De facto (pojdi s seboj), na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma premierno zaživel to nedeljo, 12. maja. Odrsko sobivanje dveh izrazitih umetniških individualistov prinaša odkrivanje nepredvidljive izrazne potence, kjer na presečišču giba in zvoka vznika predstava, ki jo avtorja povzemata kot iskanje sledi do resnice sodobnega človeka.

 

Jolanda Fele