Kdaj je televizijska serija Igra prestolov postala svetovni fenomen? Maruša Kerec debatira s poznavalcema in oboževalcema Boštjanom Gorencem Pižamo in Gregorjem Budalom.

Kdaj je Igra prestolov postala svetovni fenomen? Bo zgodba ostala večna, brezčasna? Pred zadnjo sezono televizijske serije debatirata Boštjan Gorenc - Pižama in Gregor Budal

Winter is here!* 14. aprila 2019 je bil v Združenih državah Amerike predvajan prvi del zadnje sezone uspešne televizijske serije Igra prestolov, ki je kmalu po prvih predvajanjih leta 2011 postala svetovna uspešnica. “Igra prestolov je postajala velika skozi prvo in drugo sezono. Takrat je Slovenijo obiskal tudi avtor knjig George R. R. Martin in bil presenčen nad navalom. V Konzorciju je bilo 2000 ljudi, ki so želeli njegov podpis, na Hrvaškem so oboževalci organizirali celo avtobusne prevoze,” se spominja Boštjan Gorenc – Pižama.

“Avtor knjižnih predlog je rekel, da bo konec grenko-sladek. Ne pričakujem srečnega konca.” – Gregor Budal

Zaradi Igre prestolov cveti turizem, trg mobilnih in namiznih iger s to tematiko, priljubljeni citati iz serije na majicah in zvezkih so prodajna uspešnica … Po Aryi Stark je med letoma 2011 in 2017 v Sloveniji dobilo ime 68 deklic.

Iz arhiva:

*Zima je tukaj.

 

Maruša Kerec