Na Bledu se bo jutri uradno začelo 51. mednarodno srečanje pisateljev. V središču letošnjega srečanja bosta: pisanje za otroke in mlade in pomen predstave drugega. Naslova četrtkovih okroglih miz sta ''Domišljija in stvarnost – prebujanje mladih za literaturo'' in ''Predstava o drugem: pot do miru ali pot do vojne''. Letošnje srečanje pisateljev na Bledu, ki bo v organizaciji Slovenskega centra Pen potekalo od 3. do 5. aprila, spet uvaja program Bled pred Bledom. Danes bo v dvorani slovenskega centra PEN in Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani gost hrvaški pesnik, umetnostni zgodovinar, kritik, prevajalec in prijatelj Slovenskega centra PEN Tonko Maroević. Njegovo zbirko pesmi v slovenščini Štiriročno so prevedli Boris A. Novak, Marjan Strojan in Miha Pintarič.
Na številnih samostojnih in selekcioniranih razstavah, doma in v tujini, tudi na letošnjem slovenskem bienalu ilustracije in z izbrano ilustracijo v formatu razglednice tudi na letošnjem 56. sejmu otroških knjig v Bologni, se predstavlja Andreja Peklar.
Njene ilustracije za odrasle so do 26. maja na ogled na razstavi ''Svetloba-tema-svetloba'' v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu.

Mednarodno srečanje pisateljev na Bledu in razstava Andreje Peklar Svetloba-tema-svetloba na Ljubljanskem gradu

V središču 51. srečanja pisateljev, pesnikov, esejistov in drugih literarnih ustvarjalcev z vsega sveta bosta: pisanje za otroke in mlade in pomen predstave drugega. Naslova četrtkovih okroglih miz sta Domišljija in stvarnost – prebujanje mladih za literaturo in Predstava o drugem: pot do miru ali pot do vojne. Letošnje srečanje pisateljev na Bledu, ki bo v organizaciji Slovenskega centra Pen potekalo od 3. do 5. aprila, spet uvaja program Bled pred Bledom. Danes bo v dvorani slovenskega centra PEN in Društva slovenskih pisateljev v Ljubljani gost hrvaški pesnik, umetnostni zgodovinar, kritik, prevajalec in prijatelj Slovenskega centra PEN Tonko Maroević. Njegovo zbirko pesmi v slovenščini Štiriročno so prevedli Boris A. Novak, Marjan Strojan in Miha Pintarič.

Na številnih samostojnih in selekcioniranih razstavah, doma in v tujini, tudi na letošnjem slovenskem bienalu ilustracije in z izbrano ilustracijo v formatu razglednice tudi na letošnjem 56. sejmu otroških knjig v Bologni, se predstavlja Andreja Peklar.  Njene ilustracije za odrasle pa so do 26. maja na ogled na razstavi ”Svetloba-tema-svetloba” v Peterokotnem stolpu Ljubljanskega gradu.

Jolanda Fele