Kulturnice

Trideset najboljših

Predstavili smo razstavo ''2 generaciji: slikarstvo – poezija'', ki je na ogled v Mestni galeriji Nova Gorica in dve knjižni novosti

20190319_143741
foto: Matevž Polajnar

30 najboljših: iz zakladnice literarnega natečaja revije Mladika je antologija, ki predstavlja izbor nagrajenih novel literarnega natečaja revije Mladika med letoma 1973 in 2016: 30 zgodb avtorjev različnih generacij iz različnih geografskih področij – iz zamejstva, Slovenije in emigracije.

Nagrajenci natečaja, in ne samo oni, ampak vsi avtorji, so s svojimi zgodbami v več kot 40ih letih sestavili mozaik, pisan, kot je življenje samo.

Roman Prah, ki je izšel pri založbi Mladika, je delo pisatelja, pesnika, gledališkega kritika in esejista Marija Čuka. Prah je tudi roman njegove t. i. tržaške trilogije, ki odslikava stanje in razmere posameznika onstran slovenskega državnega ozemlja.

V Mestni galeriji Nova Gorica je do 5. aprila na ogled kuratorska razstava Andreja Medveda z naslovom To phôs, svetloba, lumen … in tema kot črno sonce v sliki in sodobni poeziji; 2 generaciji: slikarstvo – poezija.